Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-09@08:21:33 GMT

1/5 ميليون نفر از بيمه رايگان سلامت حذف مي‌شوند

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۶۳۴۴۵

با گذشت 3 سال از اجراي برنامه بيمه سلامت رايگان كه التزام به قانون مصوب 1373 و ايجاد پوشش بيمه‌اي براي اقشار آسيب‌پذير فاقد بيمه‌هاي پايه را هدف قرار داده بود و در فاز اول اجراي برنامه، بدون هيچ شرطي، تمام ثبت‌نام‌كنندگان در فراخوان را زير سايه برد، بالاخره نوبت به غربال پردرآمدهاي تحت پوشش بيمه سلامت همگاني رسيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش اعتماد، تفكيك بيمه‌شدگان مرفه و غيرآسيب‌پذير از جمع 10 ميليون و 500 هزار نفر جمعيتي كه خرداد 93 بدون هيچ تبعيضي ثبت نام كرده و تحت پوشش بيمه رايگان همگاني قرار گرفتند، بخشي از مصوبات روز 28 خرداد هيات‌وزيران بود كه سازمان بيمه سلامت را مكلف به اجراي «آزمون وسع» براي جمعيت تحت پوشش بيمه همگاني رايگان، جداسازي مددجويان تحت پوشش كميته امداد و سازمان بهزيستي و ساير افراد كم درآمد و آسيب پذير و ايجاد الزام تعيين سهم حق بيمه از 15 درصد تا صددرصد سرانه حق بيمه خدمات درماني براي بيمه‌شدگان مرفه و غير نيازمند كرد. به دنبال ايجاد اين تكليف، روز گذشته، كاظم ميكاييلي؛ سرپرست دفتر بيمه‌هاي سلامت وزارت تعاون در گفت‌وگو با ايسنا از مشخص شدن مشمولان حذف از بيمه رايگان خبر داد و اعلام كرد: «مصوبه هيات وزيران، اصلاحيه‌اي بر بيمه همگاني رايگان است. برقراري بيمه براي آحاد افراد فاقد بيمه يكي از بسته‌هاي طرح تحول سلامت بود كه سه سال گذشته اجرايي شد و بر اساس آن هر شخصي درخواست بيمه داشت مي‌توانست بدون پرداخت هيچ‌گونه هزينه‌اي، دفترچه بيمه دريافت كند و بررسي در زمينه برخورداري و تمكن مالي افراد صورت نمي‌گرفت و در واقع حق بيمه مردم را دولت تقبل مي‌كرد. بر اساس مصوبه اخير هيات دولت، توانمندي مالي و وسع بيمه‌شدگان تحت پوشش از طريق آزمون وسع و پايگاه داده‌ها كه وزارت رفاه در اختيار دارد سنجيده خواهد شد و ميزان مشاركت فرد براي پرداخت حق بيمه مشخص مي‌شود. آيين نامه آزمون وسع هم به دولت ارسال شده و در حال طي مراحل قانوني و بررسي در كميسيون‌هاي مختلف است تا در نهايت مصوب و ابلاغ شود. ما هم قبلا براي همه 10 ميليون نفري كه قبلا در بيمه سلامت همگاني ثبت نام كرده بودند آزمون وسع را انجام و نتايج را به سازمان بيمه سلامت ارايه داده‌ايم و منتظريم آيين‌نامه مصوب شود.»

به گفته ميكاييلي، از جمع 10 ميليون و 500 هزار نفر جمعيت تحت پوشش بيمه رايگان سلامت، حدود 8 ميليون و 500 هزار نفر، درآمد كمتر از يك ميليون تومان در ماه دارند، 500 هزار نفر، به دليل شرايط درآمدي مشمول حذف يارانه شده‌اند و باقي هم درآمدهاي معقولي دارند كه اين دو گروه، فصل‌الخطاب پرداخت حق بيمه 15تا 100درصدي خواهند بود.

اجراي بيمه سلامت رايگان از ديگر برنامه‌هايي بود كه با هدف كاهش هزينه‌هاي درمان از جيب مردم، در دولت يازدهم به اجرا درآمد. برنامه‌اي كه از سال 1373 در قالب قانون مصوب مجلس مي‌بايد اجرا مي‌شد اما تا پيش از خرداد 1393 هيچ يك از دولت‌هاي وقت براي اجراي اين تاكيد قانون قدم پيش نگذاشتند آن هم در حالي كه متوليان سلامت كه طي روي كار آمدن دولت‌هاي ششم تا دهم، بر كرسي وزارت نشستند، نسبت به افزايش تدريجي جمعيت فاقد هرگونه پوشش بيمه پايه و به تبع آن، افزايش بار هزينه‌اي دولت هشدار مي‌دادند.

دولت يازدهم كه از ارديبهشت ماه 1393 طرح تحول سلامت را با هدف التزام به تاكيد قوانين برنامه‌هاي چهارم و پنجم توسعه درباره كاهش هزينه‌هاي درمان از جيب مردم به 30 درصد به اجرا درآورد، زير فصل مهم موفقيت اين طرح را تسري اجراي بيمه همگاني براي جمعيتي اعلام كرد كه به دليل چالش‌هاي اقتصادي دولت‌ها، از درآمد پايدار و اشتغال ثابت و موثر محروم شده بودند و به مرور به زير خط فقر سوق داده شدند. برآورد دولت بنا بر گزارش‌هاي موجود، وجود 6 ميليون نفر فاقد پوشش بيمه پايه بود و پيش‌بيني مي‌شد كه اين 6 ميليون نفر بر اثر فقر، از بيمه محروم شده‌اند اما برآورد نزديك‌تر به قطعيت، حدود 10 ميليون نفر كه 6 ميليون نفر باقي اين برآورد، الزاما افراد فقير و بي‌بضاعت نيستند. با اين حال، تا روز سوم خرداد و آغاز اجراي بيمه فراگير رايگان، تعداد ثبت نام‌شدگان به بيش از 10 ميليون و 500 هزار نفر رسيد.

در حالي كه حاشيه‌نشينان استان‌هاي برخوردار، مهم‌ترين و پرتعدادترين گروهي بودند كه مد نظر اين هدف دولت قرار داشتند، برآورد اوليه سازمان بيمه سلامت پس از بررسي وضعيت ثبت نام‌شدگان در فراخوان بيمه سلامت رايگان نشان داد كه از جمع ۱۰ ميليون و ۵۰۰ هزار نفر جمعيت فاقد پوشش بيمه‌هاي پايه، حدود ۹۰ درصد ساكنان حاشيه شهرها بوده‌اند كه حدود يك ميليون و 500 هزار نفر از اينها در حاشيه شهر تهران زندگي مي‌كردند و حاشيه‌نشين‌هاي استان‌هاي مهاجرپذير همچون خراسان رضوي و آذربايجان غربي در رتبه‌هاي دوم و سوم قرار مي‌گرفتند.

قرار بود هزينه اوليه حق بيمه مشمولان اين برنامه از سرانه 258 هزار توماني تامين شده از محل فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها - معادل 800 ميليارد تومان - تامين شود و در حالي كه همان زمان، سيد حسن قاضي‌زاده هاشمي؛ وزير بهداشت اعلام كرده بود كه هزينه ايجاد پوشش بيمه‌اي براي جمعيت هدف، حدود 1700 ميليارد تومان است، انوشيروان محسني‌بندپي؛ مديرعامل وقت سازمان بيمه سلامت در گفت‌وگو با «اعتماد» اعلام كرد: «در پايشي كه سال 92 در 23 ميليون نفر جمعيت روستايي، عشاير و شهرهاي كمتر از 20 هزار نفر انجام داديم، 3 درصد اين افراد و حدود 700 هزار نفر فاقد پوشش بيمه پايه سلامت بودند. اما هدفگذاري بيمه سلامت همگاني، ساكنان حاشيه كلانشهرها هستند و نتايج مطالعات به ما نشان داد كه حدود 35 الي 40 درصد ساكنان حاشيه كلانشهرها فاقد دفترچه بيمه پايه هستند. با توجه به مطالعاتي كه انجام شده، پيش‌بيني ما اين است كه 7 الي 9 ميليون نفر از جمعيت كشور غير از جمعيت 700 هزار نفري روستاييان و عشاير، فاقد بيمه پايه درمان باشند.»

بندپي در همين گفت‌وگو از وعده ستاد هدفمندي يارانه‌ها و موافقت معاونت نظارت راهبردي رييس‌جمهوري براي تامين مازاد هزينه‌كرد حق بيمه جمعيتي خبر داد كه قرار بود در پي قول دولت، صرفنظر از وضعيت خوش يا ناخوش درآمدي و معيشتي، به مدت يك سال از بيمه همگاني رايگان برخوردار شوند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۶۳۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران در آذربایجان غربی

مدیر کل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر آذربایجان غربی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: در مرحله نخست ثبت نام بیمه رایگان مادران غیرشاغل دارای سه فرزند و بیشتر ساکن در مناطق روستایی و عشایری استان ۳۴ هزار نفر در آذربایجان غربی ثبت نام کردند.

سیروس محمودیان گفت: در اجرای ماده ۲۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، مرحله نخست ثبت نام بیمه رایگان مادران غیرشاغل دارای سه فرزند و بیشتر ساکن در مناطق روستایی و عشایری نزد صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر آغاز شده است و تا پایان اردیبهشت ماه سال جاری تمدید شد.

وی افزود: در این مرحله مادرانی که فرزند سوم و بالاتر آنان بعد از تاریخ اول فروردین ماه سال ۱۳۹۶ متولد شده باشند می‌توانند با مراجعه به سایت صندوق به نشانی www.roostaa.ir و ورود به بخش "ثبت نام مادران روستایی و عشایری (غیرشاغل) و یا مراجعه به ۷۱ کارگزاری صندوق در سطح استان نسبت به ثبت درخواست خود اقدام نمایند.

مدیرکل صندوق بیمه اجتماعی استان خاطر نشان کرد: فرآیند تکمیل ثبت نام متقاضیان مشمول این قانون پس از اخذ استعلام از سازمان ثبت احوال و تأیید استعلام سایر صندوق‌ها مبنی بر عدم بیمه پردازی و مستمری بگیر بودن متقاضی، نهایی می‌گردد و اولویت تکمیل ثبت نام با افرادی است که منطبق بر فراخوان شرایط لازم را احراز و زودتر نسبت به ثبت نام اقدام نموده اند.

محمودیان ادامه داد: در خصوص مادران غیر شاغل دارای سه فرزند و بیشتر ساکن مناطق روستایی و عشایری صد در صد (۱۰۰%) حق بیمه توسط دولت پرداخت می‌شود و با تولد فرزند چهارم و پنجم به ازای هر فرزند دو سال به سوابق بیمه‌ای بیمه‌گذار افزوده می‌شود.

وی اظهار داشت: همسر و فرزندان مادران سه فرزند از ۱۸ الی ۵۰ سال نیز می‌توانند به صورت جداگانه در این صندوق عضو شوند و درآینده همزمان از مزایای بیمه اجتماعی برخوردار شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • بیمه‌بودن شرط درمان رایگان کودکان زیر هفت سال
  • ۱۰ هزار بیمار خاص ایلام تحت پوشش بیمه سلامت هستند
  • ۸۰ درصد بیمه شدگان سلامت همدان رایگان زیر پوشش هستند
  • بیش از۶۰ درصد جمعیت آذربایجان غربی زیر پوشش بیمه سلامت
  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری
  • بودجه مورد نیاز برای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال
  • ۳ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان رایگان کودکان کمتر از ۷ سال
  • افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج
  • ثبت نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران در آذربایجان غربی
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص